fbpx

Szervíz segélyvonal: +36 1 877 2161

Környezetvédelem

Elkötelezettek vagyunk egy egészségesebb bolygó mellett

Célunk, hogy értékes és konstruktív hozzájárulást tegyünk a környezetvédelemhez.

Számos olyan technológiát vezettünk be, amelyek csökkentik a mérgező anyagok kibocsátását és elősegítik a környezet egészségének megőrzését. Környezetbarát munkapolitikánk garantálja, hogy a veszélyes hulladékok minimálisan zavarják meg a környezet természetes egyensúlyát.

Nem hagyjuk, hogy a régi motorolaj elpusztítsa a környezetet

Tudta, hogy már 100 milliliternyi fáradt motorolaj is egy futballpálya méretű területet boríthat be, míg 500 ml akár 500 000 liter édesvizet is szennyezhet?

Ezért létfontosságú, hogy az elhasznált motorolajat felelősségteljesen és megfelelően kezeljük és ehhez tanúsított hulladékkezelő szervezetekhez forduljunk.

Telephelyeinken külön zónákat alakítottunk ki, ahol az olyan anyagokat, mint a használt motorolajat, a motorolajat tartalmazó palackokat, a motorolajjal érintkező rongyokat, valamint magát az olajszűrőt, a szakszerű elszállításig tároljuk.

Évente 20.000 használt akkumulátort szállítunk külföldre újrahasznosításra

Több mint három évtizede foglalkozunk a jármű akkumulátorok környezeti veszélyeinek kritikus orvoslásával.

Az akkumulátorok súlyos károkat okozhatnak, ha magas sav- és ólomtartalmuk a talajba vagy a vízbe kerül. Ezáltal veszélyessé válnak az emberekre és az állatokra is.

Habár az ólom mérgező és jelentős egészségügyi kockázatot jelent, fémhulladékként újrahasznosítható – de Magyarországon jelenleg nincs olyan létesítmény, amely ezt feldolgozná.

A talaj- és vízszennyezés elkerülése érdekében minden évben biztonságosan külföldre szállítjuk a használt akkumulátorokat ártalmatlanításra.

Ártalmatlanítjuk az elavult elektronikai eszközöket

Az elektromos és elektronikai berendezések háttérbe szorulása számos ártalmatlanítási problémát okozhatnak. A rádiókat, CD-lejátszókat, nyomtatókat, írógépeket, és kazettákat nem lehet újrahasznosítani, hanem azokat szakszerűen kell ártalmatlanítani a megfelelő hulladéklerakókban.

Ez a hulladéktípus a fém- és vegyianyag-tartalom miatt környezeti veszélyt jelent, ezért bolygónk jólétének biztosítása érdekében fontos, hogy ezeket a régi eszközöket megfelelően ártalmatlanítsuk.

Mérgező növényvédelmi hulladék? Nem a Gablininél!

A Gablini kizárólag természetes növényvédő szereket használ, mégis felismerjük, hogy ezek ártalmatlanítása és tárolása ugyanolyan felelősséggel jár, mint az erősen mérgező termékeké.

A növényvédelmi hulladékok gyorsan oldódhatnak a vízben, ami különösen veszélyessé teszi őket a talaj- és felszíni vízforrásokra, valamint a bennük található élővilágra. Ezen anyagok ártalmatlanításának legbiztonságosabb módja az égetés, egy erre a célra épített, az összes vonatkozó szabványnak megfelelő veszélyes hulladékégetőben.

Megfelelő technológia és munkaruházat a biztonságos munkahelyhez

Lakatos- és fényezőüzemeinkben minden alkalmazottunknak védőruhát, speciális overallt és csizmát kell viselnie, hogy minimalizáljuk az ezen anyagok kezeléséből eredő egészségügyi kockázatokat.
Minden fényező kamránk légmentesen zárt és kiváló elszívó szellőzéssel rendelkezik.

A visszajelzések azt igazolják, hogy a Gablin elkötelezett a biztonságos munkakörnyezet megteremtésére.

Alacsony károsanyag-kibocsátás, alacsony környezetterhelés

Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleinknek különleges kedvezménnyel kínáljuk a kiváló Peugeot, Nissan, Infiniti, Hyundai és Kia modellek széles választékát – amelyek mindegyike nagyon alacsony károsanyag-kibocsátással és alacsony környezeti terheléssel rendelkezik.

Kérje autója ingyenes átvizsgálását

A Gablini cégcsoportnál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ügyfeleinknek minőségi szolgáltatást nyújtsunk és ingyenes vizsgálatokat kínáljunk minden autómárkára és -modellre.

a vezetés jövője:

elektromos és hibrid autók

Az elektromos és hibrid autók környezettudatos alternatívát kínálnak a hagyományos benzinüzemű járművekkel szemben, mivel jelentősen csökkentik a levegő-, olaj-, zaj- és szén-dioxid-kibocsátást.

A legújabb technológiák esetében elektromos autóval akár 250-500 km-et is megtehetünk. Nincs zajszennyezés, nyomatékos motor ezért dinamikus gyorsulás, olcsóbb karbantartás, zöld rendszámnak köszönhetően egyes városokban ingyenes parkolás, kevesebb meghibásodásra való lehetőség.

Egy elektromos autó töltési folyamata gyakran környezetbarátabb. Ráadásul ezek az autók segíthetnek megvédeni a talajt a szennyezéstől, mert nem termelnek kipufogógázt.

Tekintse meg elektromos autóink széles választékát!

Jöjjön el hozzánk!

Budapesten 4 különböző telephelyen várjuk Önt!

GABLINI M3

Cím: 1152 Budapest Városkapu u. 1.
Telefon: +36 1 415 02 06
E-mail: m3@gablini.hu

GABLINI Budaörs

Cím: 2040 Budaörs Malomkő u. 2.
Telefon: +36 23 802 200
E-mail: budaors@gablini.hu